Dari Sepucuk Pistol ke Kereta 4-Lejang

Hang Jebat ni kira bertuah sebab Hang Tuah tak kawan dengan Samuel Colt, kalu tidak mesti Hang Jebat ditembak dari jauh jer dengan revolver sebelum sempat membuka pencak. So tak ada laa yang hikayat pepanjang cerita kisah depa berlawan.

dan,

Justin Bieber pulak bertuah sebab zaman sekarang ni orang banyak bebudak yang kurang ke-mumaiyis-an main facebook n twitter, kalu tak usah harap la nak adafollower twitter ngan fan yang ramai macam tue. Dah la suara tak sedap mana muka pun cam jambu plastik. *tiada unsur iri hati disini*

Itu jaman dulu-dulu dan kisah seorang yang bukan warga malaysia tapi sekarang kat Malaysia ni kau kira bertuah, jika ko ada dua komrad yang sorang ber-tshirt one-piece tu ada home-stay berpenghawa dingin lengkap dengan peti ais dan sorang lagi ada kereta yang laju dan selesa walaupun cermin retak ditambah dengan sound system yang mantap. Hoho..yang paling rare ialah ciri2 Puspakom yang naturally ada pada owner tshirt one-piece tue…

Post ini cuma pendapat penulis yang bukan materialistic.

M.A.H.A.T.H.I.R.

selepas lima kosong lima dua ribu tiga belas

Teori tanpa fakta dan hanya untuk suka-suka
dan bukan wahyu dari mimpi

Selepas gugurnya bulan bersama roket kebumi

teori R.A.H.M.A.N selesai dan
selepas ini teori M.A.H.A.T.H.I.R pula?
yang akan dimulakan
dengan Muhyiddin.

hari lima lima

Pekikan suara dari luar tingkap kamar yang suram, merimaskan otak yang kusut menapis segala yang diterima telinga dan mata sepanjang hari. Menekup kepala dengan bantal bersarung hijau lusuh tanda rebel dalam jiwa, ligat memikirkan kesopanan dan kesusilaan dalam menjaga adab ketimuran pada manusia-manusia yang lebih berusia dan berkongsi darah yang sama. Mereka menang perang yang pada mereka perjuangan suci menentang anasir Yahudi dan menegakkan  pembela yang pada mereka dia itu segalanya. Dihadapan satu dimensi tak terlangkah yang didoktorin untuk menyemai benih celaka pada minda-minda tak berfiltter.

Dan hari ini,

Tidur sebuah malam dengan minda memikir apa yang berlaku bengan bersulamkan kecewa, sambil bibir melayang dengan mengalun surat 112 dengan linangan air mata. Sebelum mata pejam sementara.